Welcome to the djungle!

Igår drog Malin, Linda och ny tillskottet i gruppen Malin ut på en dagsutflykt till Norra Queensland, Bla Pourt Doglas och Cape Tribulation. Vi började med att åka ut på en flod och spana efter saltvatten krokodiler, med vår vanliga tur var alla förhållandena för att se krokodiler urusla, vattnet var för varmt och vatten nivån för hög. Men vi fick i alla fall se en liten krokodil och lite trädormar! Efter båtturen tog vi oss längre upp i bergen och gick på en vandring i regnskogen. Helt fantastisk utsikt bara från bilresan längs kusten, om man inte är åksjuk vill säga.. Vägarna är smala och kurviga som satan, men Malin klarade sig bra!
Vi var på en riktig turistutflykt och hade en väldigt trevlig dag. Stannade också till på flera andra ställen under dagen, såg många jättefina stränder, filminspelningsplatser till bl.a. Avatar och The gold finger. 
På väg hemåt från regnskogen stannade vi till på en lokal glassfabrik och käkade hemmagjord glass med smaker från regnskogens frukter. Går inte riktigt att förklara smakerna men glassen var amazing!

Som vanligt när järngänget ska ut på utflykt går inte allt riktigt som planerat.. 30 minuter hemmifrån trötta och nöjda över dagen ringer de i bilens komradio. En olycka på den enda smala kringelkrokiga vägen hem tillbaka till Cairns och vägen är helt avstängd på obestämd tid. (sist hade nån krockad med en krokodil, tog ca 5 timmar..) Hur som helst, för att ta sig hem lite snabbare bestämde sig guiderna för att åka runt och upp och över bergen. En resa på ungefär 2 timmar extra. Pigga och glada kollade vi bara på varandra och sa..spännande! Vi börjar bli vana vid de här laget.
Utsikten och naturen vi såg efter vägen var helt otrolig, vingårdar, kaffe och teplantage och sockerodlingar plus att vi fick se byn vi tidigare fått tips om av Malins brorsa, Kuranda. Naturen skiftade från regnskog till stora våtmarker och torra slätter. Så den inte så roliga omvägen blev ett lyckat avslut på en väldigt bra dag. Trötta as hell kom vi hem till lagad mat och en skön säng, fredagsmys på Reef Backpackers! 

Idag har vi börjat våran dykcert kurs på fyra dagar. Varit en tuff dag med mycket information. Just nu gör vi våran läxa tills imorgon, trodde väl aldrig vi skulle behöva plugga på semestern, höhö. Vi är taggade för ännu en dag i poolen och sen väntar stora barriärrevet på måndag och tisdag! 
Niki och Pilar, Lindas kompisar från Sala hakar på gänget på måndag antagligen och hänger med ner längs kusten! :) blir riktigt nice! 

Bilderna vill som vanligt inte, får uppdatera senare!

Sovdags snart så vi orkar med dykningen imorgon. Första och sista lördagen utan fest så njut alla mammor och pappor! Puss och godnatt från oss :)









Kommentarer
Postat av: lena o larsa

Hallå tjejer, de verkar som eran utflykt blev en toppendag till slut. Härligt ! Väntar på bilder !!

För oss känns det tryggt att ni får öva i poolen några dagar innan ni bär iväg ut ..

Kul att Niki o Pilar kommer "förbi"

Ha det fortsatt gott, kram

2010-10-09 @ 20:44:51
Postat av: Eva H

Hur går det med dykningen, har ni fastnat på botten, eller upptar studierna all eran tid??. Uppdatera! Emelie jag tycker nämligen att det är roligare att läsa om er än att "plugga". Jaja vi får väl plugga vidare ni i Australien ocg jag i Sala KRAM KRAM mamma H

2010-10-12 @ 09:36:10
Postat av: Malins mamma

Och var är bilderna? vill ju se var ni var på er djungeltur..

2010-10-12 @ 20:40:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0